Reviews & Aanbevelingen

In vaktijdschriften verschenen besprekingen van de Verbeeldingstoolkit 3.0

Reusachtig nuttig voor professional èn patient

Met de Verbeeldingstoolkit is een instrument gecreëerd dat alle professionals in de geestelijke gezondheidszorg enorm nuttig zullen vinden voor zowel diagnostische als therapeutische doeleinden.

Voor patiënten is de verbeeldingstoolkit een rijk zelfhulpinstrument, boordevol oefeningen en middelen om innerlijke kracht te mobiliseren.

Anees A. Sheikh

Professor Emeritus, Department of Psychology, Marquette University, Milwaukee, Wisconsin, USA; auteur van o.m. Healing Images: The Role of Imagination in Health.

Goud

Het gereedschap in de toolkit geeft directe toegang tot zingevende bronnen en helende krachten, die in elk mens schuilen. Met de Verbeeldingstoolkit krijgen hulp- en zorgverleners Goud in handen!”

Ari van Buuren

oud-hoofd van de Dienst Geestelijke verzorging Universitair Medisch Centrum Utrecht, pastor, gestalt-therapeut, auteur van o.a. ‘De passie van leven, liefde en dood’

Schatkist

Wanneer je de doos opent waarin de kwalitatief hoogstaande materialen zich bevinden voelt het even alsof je een magische schatkist hebt gevonden . . . die uitnodigt tot het mobiliseren van innerlijke krachten. Met behulp van de ‘imaginatie van de goede plek’ uit de toolkit ga ik al zes jaar lang elke zondagochtend naar een imaginaire plek, waar ik kan ontspannen en energie ontvang, en ga daar ook echt heen…Met behulp van de ‘imaginatie van de goede plek’ uit de verbeeldingstoolkit ga ik al zes jaar lang elke zondagochtend naar een imaginaire plek, waar ik kan ontspannen en energie ontvang, en ga daar ook echt heen.

De beschrijving van de werkvormen en het werken met de materialen is toegespitst op het werken met kankerpatiënten maar is vanzelfsprekend inzetbaar bij een brede doelgroep.

Audrey de Jong

psychotherapeut BIG

 Al zes jaar lang

Met behulp van de ‘imaginatie van de goede plek’ uit de toolkit ga ik al zes jaar lang elke zondagochtend naar een imaginaire plek, waar ik kan ontspannen en energie ontvang, en ga daar ook echt heen. 

Walter Abma

Krachtig gereedschap in psychotherapie

Naast dat de Verbeeldingstoolkit een schatkist vol juwelen is aan interventies, stimuleert het ook de creativiteit van de therapeut zelf en nodigt hem uit om nieuwe manieren te bedenken in het gebruik! In mijn psychotherapeutische praktijk heb ik de tools ook veelvuldig gebruikt bij mensen die niet lijden aan kanker en andere chronische ziekten. De stimuli zijn steeds weer interessant omdat verbeelding en artistiek werk krachtige hulpmiddelen zijn voor ieder van ons! Lees meer (volledige review in het Engels)

Petra Guggisberg Nocelli

Psychotherapeut en auteur, Lugano, Zwitserland

Geraakt

Als maatschappelijk werker ben ik met de toolkit in aanraking gekomen toen ik enkele scholingen, waaronder die tot verbeeldingstoolkit-coach, volgde bij de School voor Imaginatie. Het werken met de symboolkaarten neemt sindsdien een belangrijke plek in bij mijn werk in het begeleiden van mensen met kanker. Ik ben elke keer weer geraakt als ik zie hoe de symboolkaarten mensen brengen bij hun diepste gevoelens en helpen woorden te geven aan hun angsten, verdriet, boosheid en ziektebeleving.

Ilonka Behr

maatschappelijk werker

Ontroerende artistieke expressies

Elk hoofdstuk in het Cursusboek van de Imagery Toolbox wordt niet alleen geïllustreerd met betekenisvolle getuigenissen, maar ook met buitengewoon ontroerende artistieke expressies. De Verbeeldingstoolkit is een groot geschenk voor in onze onrustige wereld.  Lees meer (volledige review in het Engels)

Catherine Ann Lombard

psycholoog en onderzoeker

Een fantastisch cadeau

Stel je voor dat je bij opname als patiënt in het ziekenhuis een doos krijgt met kleurpotloden, boetseerklei, een schets- en schrijfboekje, dvd, symboolkaarten, etc. . . . en dat je aangemoedigd wordt om te tekenen, te schrijven, te visualiseren, zelfs om te zingen. Is dat gek? Helemaal niet. In feite laat veel nieuw onderzoek zien dat de activering van onze creatieve vermogens enorme veel heil biedt voor het verlichten van pijn, het overwinnen van pessimisme, en het tot leven brengen van ons echte Zelf. Deze toolkit is een fantastisch cadeau.

Dr. Piero Ferrucci

psychotherapeut, filosoof en auteur

Klaar voor gebruik

Dit is een prachtige creatie, een set hulpmiddelen klaar voor gebruik en waarvoor weinig voorbereiding vooraf vereist is.

Ik ben zeer onder de indruk van de Imagery Toolbox 3.0. Door kanker 40 jaar te hebben overleefd, destijds was de behandeling van kanker uitsluitend biochemisch (en tamelijk bruut), kan ik getuigen dat innerlijke ervaringen in feite de doorslaggevende factoren in mijn verwerking waren. Ik kan alleen maar wensen zo’n hulpmiddel als de Imagery Toolbox te hebben gehad toen ik de moeilijke tijden doormaakte met de kanker! Deze set van middelen is niet alleen nuttig voor kankerpatiënten, maar ook voor iedereen die een ernstige ziekte of een persoonlijke crisis doormaakt.

De toolbox biedt eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen en gebruiksvriendelijke hulpmiddelen en technieken om persoonlijk welzijn te ondersteunen, en is ook een prachtige hulpbron voor gidsen, counselors en therapeuten om mensen te helpen te helpen in hun processen.

Lees meer (volledige review in het Engels)

Jan Kuniholm

Philosopher, author and former editor of Psychosynthesis Quarterly, Cheshire, Massachusetts in the USA.

Newsletter

  • Articles, books, videos
  • Webinars, online workshops
  • Online imagery-tools
  • In-person training
Name*

E-mail address*

You have Successfully Subscribed!

Nieuwsbrief

  • Artikelen, boeken, video's
  • Webinars, online workshops
  • Online imaginatie-tools
  • Cursus op locatie
Voornaam *

Achternaam

E-mailadres *

You have Successfully Subscribed!