De Verbeeldingstoolkit 3.0

Versterk je veerkracht bij kanker, ziekte of crisis.

De verbeelding is een domein waar onze innerlijke bronnen zich bevinden. Bronnen waaruit we kunnen putten om onszelf te versterken. Iedereen bezit dit zelfversterkend vermogen, het is ingeschapen.

Wat is de Verbeeldingstoolkit?

In de Verbeeldingstoolkit zit hoogwaardig ‘gereedschap’ om ons zelfversterkend vermogen aan te spreken. Dat zijn eenvoudige oefeningen, suggesties en materialen om je verbeelding te gaan benutten, voor het versterken van je draagkracht en je veerkracht in moeilijke tijden en voor herstel.

Cursusboek

Symboolkaarten

Verbeeldingsoefeningen

Materialen

Video over de Verbeeldingstoolkit

Zes personen laten zien en vertellen hoe zij met de toolkit werkten en wat het hen opleverde

Geestkracht Plus 3.0

10 audio verbeeldingsoefeningen
Beluister gratis de MP3’s of bestel de twee CD’s.

Reviews & Aanbevelingen

Reusachtig nuttig voor professional èn patient

Met de Verbeeldingstoolkit is een instrument gecreëerd dat alle professionals in de geestelijke gezondheidszorg enorm nuttig zullen vinden voor zowel diagnostische als therapeutische doeleinden.

Voor patiënten is de verbeeldingstoolkit een rijk zelfhulpinstrument, boordevol oefeningen en middelen om innerlijke kracht te mobiliseren.

Anees A. Sheikh

Professor Emeritus, Department of Psychology, Marquette University, Milwaukee, Wisconsin, USA; auteur van o.m. Healing Images: The Role of Imagination in Health.

Schatkist

Wanneer je de doos opent waarin de kwalitatief hoogstaande materialen zich bevinden voelt het even alsof je een magische schatkist hebt gevonden . . . die uitnodigt tot het mobiliseren van innerlijke krachten. Met behulp van de ‘imaginatie van de goede plek’ uit de toolkit ga ik al zes jaar lang elke zondagochtend naar een imaginaire plek, waar ik kan ontspannen en energie ontvang, en ga daar ook echt heen… Met behulp van de ‘imaginatie van de goede plek’ uit de verbeeldingstoolkit ga ik al zes jaar lang elke zondagochtend naar een imaginaire plek, waar ik kan ontspannen en energie ontvang, en ga daar ook echt heen.

De beschrijving van de werkvormen en het werken met de materialen is toegespitst op het werken met kankerpatiënten maar is vanzelfsprekend inzetbaar bij een brede doelgroep.

Audrey de Jong

psychotherapeut BIG

Geraakt

Als maatschappelijk werker ben ik met de toolkit in aanraking gekomen toen ik enkele scholingen, waaronder die tot verbeeldingstoolkit-coach, volgde bij de School voor Imaginatie. Het werken met de symboolkaarten neemt sindsdien een belangrijke plek in bij mijn werk in het begeleiden van mensen met kanker. Ik ben elke keer weer geraakt als ik zie hoe de symboolkaarten mensen brengen bij hun diepste gevoelens en helpen woorden te geven aan hun angsten, verdriet, boosheid en ziektebeleving.

Ilonka Behr

maatschappelijk werker

Download hier gratis Cursusboek

Hoe met de toolkit te werken, uitgebreide toelichtingen en achtergronden en 78 illustraties.

Leren coachen met de Verbeeldingstoolkit 3.0

Trainen in het begeleiden met de toolkit. Basis- en vervolgtraining; voor professionals.

Introductie workshops

Zie de agenda voor de workshops, in het gehele land in instellingen, inloophuizen en hospicen.

Newsletter

  • Articles, books, videos
  • Webinars, online workshops
  • Online imagery-tools
  • In-person training
Name*

E-mail address*

You have Successfully Subscribed!

Nieuwsbrief

  • Artikelen, boeken, video's
  • Webinars, online workshops
  • Online imaginatie-tools
  • Cursus op locatie
Voornaam *

Achternaam

E-mailadres *

You have Successfully Subscribed!